14:50

Björklinge BK 01

Referat: Björklinge BK 02/03 - Björklinge BK 01

Jag skall börja med att be om ursäkt för att laguttagning och samlingstid inte kom ut på hemsidan som brukligt. Det beror på min begränsade förmåga att sitta vid datorn eller på en stol rent allmänt. En låsning i vänster axel ställer till stora problem just nu, men skall förhoppningsvis bli bättre framöver. Laget fick all information på fredagsträningen och det verkade fungera bra det också.

BBK derby i grottan hör inte till vanligheterna. Denna lördagseftermiddag ändå så mellan F01 och F02/03. Det var länge sedan det var så mycket publik och föräldrar i hallen och det syntes att intresset för matchen var stort. För vår egen del var kanske inte allt optimalt, då vi saknade en hel del spelare, särskilt på backplatserna. Moa gick nu ner igen i par med Linnea och gjorde ännu en gånge en stabil insats. Selma, Julia och Maja saknades och är snart tillbaka hoppas vi. Framåt saknades Sanna.

Naturligtvis visste jag att detta inte skulle bli en lätt match för vår del. 02 har massor av duktiga och snabba spelare. Att dom var så välorganiserade kom lite som en överraskning dock. Jag tyckte vi låg tillräkligt högt med våra backar och forwards för att bryta deras snabba omställningar, men med god rörelse och organisation ställde de "små röda" till det för oss vid flera tillfällen.

Vi fick en riktig pangstart då Sara lyckas trycka dit en retur från ett Idaskott redan efter 20 sekunder. Det visar vikten av att finnas på rätt plats vid rätt tillfälle. Första 5 minuterna tycker jag att vi håller ett bra tempo och styr spelet efter kanterna med många inspel som ger en del farligheter. 02 tar över mer och mer med sitt snabba spel, och i 8:de minuten kvitterar Nathali Mårtensson på en smörpass från Julia. Hallen exploderar och matchen lever i allra högsta grad. Perioden slutar 1-1 och ett litet övertag från 02. Under sista 6 minuterna hade 02 fler bra tillfällen framför mål och hade bara klubban varit i golvet så hade 1-1 kunnat vara 3-1. Intensiv och tempohög första period och mycket bra match så långt.

Början på perioderna var tydligen vår melodi denna match då Ida på egen hand gör 1-2 efter 3.30. Vi möblerar om en del i laget så alla skall få spela så mycket som möjligt och alla är fruktansvärt taggade. Vi skapar massor av chanser och äger period 2, då vi trycker tillbaka motståndarna långa stunder. 02 kontrar fortfarande farligt och skapar en del, men avslutar från håll många gånger då vi står upp mycket tidigare än i första perioden. En mycket aktiv Tilde verkar ha hur mycket ork och kraft som helst denna afton, och skapar massor av chanser samt levererar passning på passning. Är det någon jag nu unnar lite målframgång så är det hon. Passningen från hörnet till en Linnea som tagit sig in i mitten och handledar upp ett stenhårt skott i krysset är säsongens framspel och mål så här långt. Allt välredigerat nere från Moa via Ida och Tilde och mål Linnea. Ett klassmål och ett fantastiskt uppspel. Detta när det återstår 30 sekunder av andra. Skotten i andra 5-10.

Tredje börjar som andra men med Daniella istället för Sara som kände sig lite vissen. 33 sekunder går och Ida hittar Danni för ett säkert mål i bortre burgaveln och 1-4. Ett fint mål då 02 inte riktigt var på tårna. Dom kommer dock tillbaka i matchen och all heder till de röda som aldrig ger upp matchen, utan kämpar hela vägen. En redusering av Tilda Person 2 minuter kvar och matchen slutar 2-4.

En jättespännande match med taggade lag och storpublik. Att BBK har ett fint underlag för junior och damverksamhet går inte att ta miste på. Med ett större samarbete framöver kommer detta att bli något stort, lita på det.

Våra målvakter går från klarhet till klarhet och kommer att betyda mycket framöver. En match med mycket spänning och nerv samt en fantastisk inramning med föräldrar och övrig publik. Tack 01 föräldrar som även hejade på 02 laget med ramsor. Det är BBK i ett nötskal.